Maalämpö­­huolto Joensuu

Tilaa Maalämpöpumpun huolto Joen Kylmähuolto Oy:lta. Huollamme kaikki merkit laitteen kokoon ja ikään katsomatta Joensuun ja koko Pohjois-Karjalan alueella.

Suoritamme Maalämpöpumppujen huollot, korjaukset ja asennukset ammattitaidolla Joensuun ja koko Pohjois-Karjalan alueella. Olemme Nibe lämpöpumppujen valtuutettu huoltoliike Pohjois-Karjalan alueella, mutta olemme erikoistuneet myös muiden valmistajien maalämpöpumppujen huoltoon, korjaukseen ja asennukseen. Hyvin varustellussa huoltoautossa kulkee aina mukana yleisimmät varaosat, kylmäaineet ja tarvittavat erikoistyökalut sekä mittalaitteet lämpöpumpun oikeanlaisen toiminnan varmistamiseksi.

Miksi maalämpöhuolto on tarpeellinen?

Maalämpöpumput ovat melko huoltovapaita laitteita, mutta niidenkin käyttöikää pystytään jatkamaan säännöllisellä huollolla. Niin pienemmissä kuin suuremmissakin lämpöpumpuissa on tarpeellista tehdä säännöllisesti huolto laitteen parhaan hyötysuhteen ja toimintavarmuuden varmistamiseksi.

Suurempien kiinteistöjen maalämpöpumppujen huolto on tarpeellinen myös kylmäaineen vuotarkastus velvoitteiden takia. Huollossa havaittujen vikojen ajoissa tehdyllä korjaamisella voidaan välttyä ikäviltä ongelmilta, jotka yleensä ilmenee kesken talven kovimpien pakkasjaksojen jolloin laitteelle olisi eniten käyttöä.

NIBE lämpöpumppu

Mitä maalämpöpumpun huoltoon sisältyy?

Maalämpöpumpun huollossa laitteen kylmäainemäärä ja vuodot tarkistetaan, ja mahdolliset vuodot korjataan sekä tehdään tarvittaessa kylmäaineen lisäys. Lisäksi kylmäpiirille tehdään tarvittavat mittaukset ja säädöt, joilla varmistetaan laitteen toiminta parhaalla mahdollisella hyötysuhteella.

Huollossa puhdistetaan kaikki putkistojen suodattimet, tarkistetaan pumppujen ja venttiilien sekä toimilaitteiden tiiviys sekä oikeanlainen toiminta. Järjestelmän paineet, venttiilit ja paisunta-astiat tarkistetaan sekä säädetään paineet oikealle tasolle. Lisäksi sähköosat tarkistetaan mahdollisilta lämpenemisvaurioilta sekä kiristetään tarvittavat liittimet. Huollossa tarkistetaan myös onko laitteen ohjausjärjestelmälle saatavilla uusia päivityksiä, ja päivitetään tarvittaessa.

Lopuksi laiteelle tehdään toimintatesti jossa varmistetaan laitteen oikeanlainen toiminta sekä laitteeseen asetellut parametrit.

Jaa tämä sivu: